Karantina Günlükleri #16

Uzun zamandır bir karantina günlükleri bölümü gelmiyordu ama yine yazı yazasım geldi ve oturdum bilgisayarımın karşısına ve her zamanki gibi Gri Yakalar’ ı açtım ve yazmaya başladım siz bu satırları okurken de çoktan yazmış olacağım sanırım gereksiz bir detaydı ama olsun sonuçta her şey kabuğun altında gizlidir.

Karantina günlüklerinde bu gün azcık gündemden azcık da geçmişten bahsedeceğim.

İlk olarak gündemde yine korona virüs var son 8 aydır olduğu gibi. Bu sefer korona virüsün okullarla ilgisinden bahsedeceğim. Liseye yeni geçmiş biri olarak okulların hemen açılmasını ve artık yeni arkadaşlarımla tanışmayı isterdim ama bir sorun var tabii ki de corona’dan dolayı. Böyle bir dönemde tabii ki de dışarıda gezmek bile tehlikeliyken okulları açmak aptallık olurdu sanırım tabii yine de yeterli değil şuanda ikinci dalga başlamış durumda ve daha fazla önlem almak gerek. Bunlardan zamanında çok bahsettiğimden bu sefer bahsetmiyeceğim ama siz siz olun önleminizi almadın hiç bir riske girmeyin daha doğrusu riske hiç girmeyin.

Okullardaki online eğitim ve eba tv’ den bahsedecek olursak ise. Online dersler aslında iyi ama böyle pek de bir şey öğrenilebileceğini sanmıyom çünkü her öğrenci kendi başına öğrenmeyi bilmez ve ayrıca evde yapılan dersten çeşitli etkenlerden dolayı pek de verim alınmaz ayrıca evde çalışırken iş olsun ya da eğitim olsun insan çalışma yerinde aldığı verimi alamaz tabii bu durum kişiden kişiye göre de değişir.

Corona hakkında anlatacaklarım kısaca bunlardı şimdi ise o “geçmiş” bölümüne geçelim. Geçmişte(aklınıza on yıllar gelmesin zaten o kadar eskisini sadece tarih kitaplarından biliyorum) yaklaşık bir,bir buçuk yıl önce her şey ne güzeldi değil mi tabii benim için o zamanlar bile LGS’ye çalışmakla geçiyordu ama ne yapalım. O zamanlar her şey daha faklıydı hatta o kadarına bile gitmeye gerek yok sadece ocak ayına gitsek bile yeter hatta direkt coronanın daha ülkemize gelmediği zaman her şey ne farklıydı değil mi? İşte bu yılda gerçekleşen bu salgın hayatlarımızı bu kadar kısa sürede ondan katlarca fazla etkiledi. Yani hiçbir şeyi küçümsemesek iyi olur çünkü bize gelmez dediğimiz bir salgın bütün dünyayı ele geçirebilir.

ÖNERİLER:

Yaşı biraz daha büyük olanların bileceğini düşündüğüm Truman Show gerçekten de bence bir başyapıt. İçinde anlattığı felsefe olsun, Jim Carrey’nin baş rol olması olsun gerçekten de iyi bir. Düşünsenize hayatınız bir reality show olduğunu peki ya öyle olmadığını bana kanıtlayabilir misiniz. Belki ben de sizin reality show’unuzda çalışan biriysem… Tabii ki de bu dediklerim şakaydı ve gerçek olamaz ya da olabilir.
Netflix’te son zamanlarda izlediğim eğlenceli bir animasyon serisi olan Glitch Techs gerçeğe dönen oyun canavarlarıyla mücadele eden süper kahramansı Glitch Techs’leri konu alıyor. Ailecek izlenebilecek iyi bir animasyon.
Jurassic Park serisinin ilk sinemada izlediğim filmi olan Jurassic World’ de olan olaylara farklı bir bakış açısı sağlayan bu animasyon serisi serinin benim gibi hayranları olan ya da sadece izleyecek bir şeyler arayanlar için birebir.

Karantina Günlükleri #16’ için 2 yanıt

Add yours

    1. Evet gerçekten de baya iyi bir filmdi özellikle de filmin felsefesi çok ilgi çekiciydi.

      Beğen

Yorum bırakın

WordPress.com'da bir web sitesi veya blog oluşturun

Yukarı ↑